Power Pwn: un prelungitor care poate sa-ti sparga reteaua

Power Pwn: un prelungitor care poate sa-ti sparga reteaua

Pentru ca dispozitivele de hacking pot veni in orice forma, cel mai recent rezultat al colaborarii dintre Pwnie Express si DARPA nu face decat sa reconfirme aceasa afirmatie.

Power PWN Darpa

Sub numele de Power Pwn, dispozitivul de mai sus este o unealta perfecta pentru testarea securitatii unor retele locale. Desi un ochi neantrenat ar putea considera aparatul un simplu prelungitor cu 8 prize, pretul de 1.295 de dolari ar trebui sa va spuna ca face un pic mai mult de atat.

In practica, Power Pwn, initiaza atacuri sustinute atat pe retele ethernet, cat si Wi-Fi sau Bluetooth, cu scopul declarat de a identifica vulnerabilitati. Ca mod de interactiune cu aparatul, folosind modulul integrat 3G puteti verifica in orice moment rezultatele activitatii aparatului. In caz de nevoie, ii puteti da si un sms cu diverse comenzi.

„Din momentul in care ai bagat aparatul in priza, tocmai ai initiat un atac la scara larga asupra infrastructurii locale, de la inceput pana la sfarsit”, a explicat CEO-ul Pwnie Express, Dave Porceloo, pentru Wired.  Gandit in special pentru mediul enterprise, un astfel de accesoriu permite companiilor sa initieze benchmark-uri de securitate mult mai des, mult mai ieftin si fara ca altcineva sa le cunoasca vulnerabilitatile. Dupa ce a mentionat targetul unui astfel de gadget, acelasi CEO a amintit ca o parte considerabila din fondurile de dezvoltare au venit din proiectul Cyber Fast Track – initiat de DARPA.

Pentru comenzi, se pare ca e de asteptat pana in jurul datei de 30 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: