Politia Australiana nu recomanda soferilor Apple Maps

Politia Australiana nu recomanda soferilor Apple Maps

Politia Australiana nu recomanda soferilor sa foloseasca Apple Maps, si citeaza programul de navigare ca fiind un pericol pentru viata acestora.

Apple Maps Australia

Politia statului Victoria din Australia mentioneaza ca indicatiile gresite din Apple Maps pot avea repercursiuni grave asupra vietii soferilor. Motivul acestor afirmatii vine dupa ce unii dintre acestia au fost directionati gresit si au ramas blocati intr-o zona fara apa si mancare, timp de mai multe ore. Comunicatul de presa atesta ca testele efectuate pe sistemul de harti arata orasul Mildura ca fiind in mijlocul Parcului National Murray cand in realitate, acesta se afla la 70 de kilometri departare. Situatia este destul de ingrijoratoare pentru ca in mijlocul rezervatiei temperatura poate atinge 46 de grade celsius si nu exista surse de apa.

S-a notat pana acum, ca erorile cu adevarat majore au fost cele din afara Statelor Unite, orasul Berlin a primit alt nume, iar adresele din Jakarta au disparut aproape in totalitate. S-a dovedit dealtfel ca utilizatorii australieni de iOS pot fi pusi de asemenea in pielea lui Bear Grylls, sa lupte pentru supravietuire, dupa ce au luat o cotitura gresita, urmand directivele GPS-ului Apple.

Decizia de a renunta la Google Maps si a inlocui programul de navigare cu Apple Maps l-a fortat pe Tim Cook sa isi ceara scuze in mod public, in cursul lunii Septembrie, si sa recomande alte aplicatii mai bine puse la punct in ceea ce priveste cartografierea. Cel responsabil de aceste greseli a fost concediat, iar demisia lui Scott Forstall, SVP-ul pentru Software iOS este speculata ca fiind din acelasi motiv. Apple momentan recruteaza in acest moment dezvoltatori care au facut parte din echipa Google Maps pentru a repara greselile cu programul de navigare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: