Planuri Microsoft confirmate: Zune se transforma

Planuri Microsoft confirmate: Zune se transforma

Woodstock Xbox

Tot mai multe surse confirma ca Microsoft isi va reinventa conceptul de magazin virtual de muzica, care pana nu de mult purta brandul Zune. La o prezentare a noii formule ne putem astepta in cadrul conferintei de la E3 din acest an.

Sub numele de Woostock, un nume care cel mai probabil nu va ramane in iteratia finala a conceptului, noul serviciu va continua procesul de detasare prin care trece Microsoft de la brandul mort si ingropat, Zune, la brandul extrem de popular XBOX.

Gandit ca un sistem cross-platform de sharing de continut, Woodstock va avea, printre altele, aplicatii dedicate pentru Windows 8, Android, iOS si utilizatori de Xbox. Daca totul merge bine, muzica achizitionata din magazinul Microsoft va rula fara prea mult tam-tam si intr-un browser obisnuit fara pluginuri suplimentare.

Cu toate ca expertii s-au grabit deja sa-l compare cu Spotify, noul serviciu se pare ca se va integra de minune cu Facebook. Prietenii vor putea crea playlisturi virtuale, vor putea descoperi artisti noi sau partaja melodii. Nu va lipsi nici o componenta gen iTunes Match care va purta numele de scan and match si se va reflecta in urcarea diferentiata a propriilor melodii in cloud pentru a le asculta oricand de oriunde.

Desi lansarea oficiala ar parea ca vine in perioada imediat urmatoare realitatea este ca nu vom vedea un astfel de efort online din partea Microsoft decat dupa lansarea oficiala a Windows 8 si Windows Phone 8.

Daca va incadrati printre putinii care au dat bani pentru un abonament la Zune, respectiva subscriptie se va continua fara probleme.