Planetary Resources: Sapatul in asteroizi nu mai e un mit

, 25 Apr, 09:50

arkid101spacescope

Chiar daca pare un scenariu rupt din filmul Avatar in care oameni se duc pe diverse planete pentru resurse de diverse tipuri, realitatea nu este foarte departe de acest scenariu.

Planetary Resources, o companie relativ nou sustinuta de nume precum Eric Schmidt, Larry Page si James Cameron, a anuntat astazi printr-un comunicat ca se afla in procesul de gasire a asteroizilor din apropierea pamantului care contin metale pretioase din grupul Platinium sau platina, plus multe alte resurse naturale.

Desi ideea nu este noua, acum compania a dat publicitatii si alte cateva informatii legate de modul prin care va face acest lucru. In principiu, Planetary Resources spera sa sara cu navele proprii de la asteroizi la asteroizi pana va gasi unii bogatii in apa. „Pe langa faptul ca ajuta la sustinerea vietii ,apa va fi separata in oxigen si hidrogen pentru a genera aer respirabil si energie de propulsie pentru rachete” – a explicat Eric Anderson in respectivul comunicat.

In urma unui studiu in-house, Planetary Resources a afirmat ca 1500 din cei 9000 de sateliti aflati in apropierea pamantului pot fi atinsi cu aceeasi cantitate de energie necesara pentru a ajunge la luna. Una din navele care vor fi folosite pentru astel de activitati a fost deja dezvoltata, poarta numele de Arkyd-100 si o puteti vedea in imaginea de mai sus.

Daca totul merge cu spera initiatorii proiectului, astfel de scenarii nu ar trebui sa fie foarte departe de realitate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Acuma daca cei de la PRO TV au zis ca e luata ideea din Avatar, si voi dupa ei. Avatar a aparut in 2009, iar jocul Dead Space in 2008. Oricine a jucat DS stie ca USG Ishimura era un „planet cracker”. Deci primii pe faza si care au scos ideea in lume au fost EA si VISCERAL games, nu James Cameron. Desi sunt sigur ca omenirea s-a gandit la astfel de lucruri inca de cand s-a vandut la licitatie primul fragment de meteorit.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail