Pirateria pe Android primeşte o lovitură serioasă

Pirateria pe Android primeşte o lovitură serioasă

Faptul ca rata pirateriei pe Android a ajuns la cifra alarmantă de 60% nu este o surpriză pentru nimeni. În definitiv, pe platforma celor de la Google este incredibil de usor să instalezi aplicaţii descărcate de pe internet. Surpriza vine din faptul că americanii s-au hotărât să ia măsuri în această direcţie.

FBI DOJ IPR

Trei site-uri populare pentru descărcat aplicaţii de Android au fost astăzi inlocuite cu imaginea de mai sus. În cadrul unei operaţiuni multinaţionale care a implicat FBI-ul, Departamentul de Justiţie al Americii şi organizaţii similare din Olanda si Franţa, sursele de conţinut piratat pentru utilizatorii de Android s-au micşorat considerabil.

Appbucket.net, Snappzmarket.com şi Applanet.net, toate au fost închise într-un interval de 24 de ore, toate în acelaşi scop şi toate înfăţişează acum imaginea de mai sus. La o simplă privire, este evident că vorbim de aceeaşi imagine pe care o puteţi vedea pe megaupload.com.

Pe lângă un nivel de entuziasm nemaiîntâlnit printre dezvoltatorii care au pierdut incredibil de mulţi bani din cauza pirateriei, DOJ a marca evenimentul. Într-un comunicat al Departamentului de Justiţie american s-a menţionat faptul că ,,acesta este primul caz în care site-uri şi domenii care promovează pirateria aplicaţiilor pentru mobile au fost închise”. Rămâne acum să vedem dacă aceeaşi soartă îi aşteaptă pe cei de la Hackulo.us sau apptrackr.cd, acestea fiind nişte portale de piraterie pentru iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: