20 apr. 2012 | 11:10

Philips lucreaza la Dolby 3D – un nou standard 3D fara ochelari

ACTUALITATE
Philips lucreaza la Dolby 3D - un nou standard 3D fara ochelari

Dolby-3D-en-NAB-web

O companie recunoscuta la nivel international pentru tehnologiile audio si patentele pe care le detine in acest domeniu si-a luat inima in dinti si a intrat in zona procesarii video. Este vorba de Dolby.

Desi solutiile 3D fara ochelari pana acum nu au fost extrem de impresionante, solutia celor de la Dolby pare un mare pas inainte pentru cei care au avut ocazia sa o experimenteze cu proprii ochi.

Dezvoltata in colaborare cu Philips, tehnologia care va fi disponibila pentru a fi integrata in panourile diversilor producatori de panouri va purta numele de Dolby 3D.

Desi se afla inca intr-un stadiu incipient de dezvoltare, in aceste zile la NAB Show a fost prezentat un prototip de 3D TV cu o rezolutie nativa 4K. TV-ul are o diagonala de 56 inci si genereaza o experienta vizuala incredibila din aproape orice unghi, avand specificate nu mai putin de 24 de puncte de vizionare in conditii optime. Chiar si din laterale, desi efectul nu este la fel de spectaculos, cu siguranta este mult mai impresionant decat ce am experimentat pana acum.

Dolby 3D este doar un standard care necesita adepti pentru a face cu adevarat „valuri”, dar sa speram ca la urmatorul CES, de exemplu, vom vedea cativa candidati de la companii precum Philips, Samsung, LG si nu numai.

Dolby 3D

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele