Paul Otellini, CEO-ul Intel a anuntat ca se va retrage din functie in 2013

Paul Otellini, CEO-ul Intel a anuntat ca se va retrage din functie in 2013
16:59 19.11.2012

Paul Otellini, CEO-ul Intel a anuntat ca se va retrage din functie in luna mai a lui 2013, dupa aproape 40 de ani de serviciu adusi companiei.

Intel-CEO Paul Otellini se retrage din functie

Miscarea va avea loc in luna Mai 2013, cand va avea loc intalnirea anuala a actionarilor companiei pentru care a depus 40 de ani de servicii. Stirea vine dintr-un comunicat de presa oficial intel si mentioneaza ca tranzitia postului se va face in mod disciplinar in urmatoarele 6 luni.

„Am avut privilegiul de a conduce una dintre cele mai mari companii din lume.” a declarat Otellini. Dupa aproape 4 decenii alaturi de companie si 8 ani in functia de CEO al acesteia, a venit vremea sa merg mai departe si sa predau „fraiele” companiei unei noi generatii de conducere. Astept cu nerabdare sa lucrez cu Andy, consiliul de administratie si echipa de management pe toata durata perioadei de tranzitie, si sa fiu apoi disponibil ca si consilier pentru management, dupa ce ma voi retrage complet din functie.”

Se pare ca, pana acum, Intel nu are in vedere imediata un succesor pentru Paul Otellini. Acesta a precizat in comunicatul de presa ca echipa de administratie se va ocupa de procesul de recrutare, si va lua in considerare atat candidatii interni cat si pe cei externi pentru acest post. Ce putem face pana acum? Ei bine putem sa ii multumim lui Paul Otellini pentru serviciul adus tehnologiei, si pentru miscarile inteligente pe care Intel le-a facut, mai ales in cei 8 ani in care a ocupat functia de CEO al companiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI