02 aug. 2012 | 12:30

Pastila cu cip are grija sa iti iei pastilele la timp

ACTUALITATE
Pastila cu cip are grija sa iti iei pastilele la timp

Proteus Digital Health este o noua pastila aprobata acum de FDA si in urma cu scurt timp de organizatiile avizate din Europa. Aceasta este realizata pentru a ajuta pacientii sa respecte programul de tratament stabilit de doctori.

Proteus Digital Health

Definit ca un senzor ingurgitabil, noua pastila cu un cip are toate sansele sa ajunga pe o reteta in viitorul apropiat. Aprobata de toate organismele din SUA si Europa reponsabile de controlul produselor farmaceutice, noua pastila se activeaza si incepe sa transmita un semnal in momentul in care intra in contact cu acidul din stomac. Semnalul respectiv este transformat in informatie utila in momentul in care este receptionat de un plasture extern aplicat pe corp.

Scopul intregii tevaturii este de a rezolva una dintre cele mai vechi probleme intalnite de pacienti: nerespectarea instructiunilor doctorului. Cu cat tratamentul este mai important, cu atat doza cat si momentul in care va luati pastilele devin vitale pentru vindecarea bolii. Exact de evitarea acestor intarzieri se va ocupa cipul descris mai sus care nu va va lasa nici macar sa dormiti daca nu respectati tratamentul.

Desi testele au folosit in fiecare caz tratamente placebo, e bine de stiut ca nu au fost sesizate probleme. Un gigant din domeniul farmaceutic face deja  presiuni pentru a putea incepe sa comercializeze produsul. Nu trebuie neglijat nici faptul ca respectivul cip se dizolva si se elimina singur dupa terminarea tratamentului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele