Papa de la Roma are cont pe Twitter

Papa de la Roma are cont pe Twitter

Acum ceva vreme am scris o stire cum ca Papa Benedict este mare fan Android, Benedict al 16-lea va fi activ pe Twitter incepand cu 12 Decembrie.

Pope Benedictus Twitter

Papa Benedict al XVI-lea va incepe sa activeze pe Twitter incepand de pe data de 12 Decembrie. Contul sau de Twitter va purta numele de @pontifex insa, pentru un val semnificativ de popularite in cat mai multe tari, vor exista echivalente in spaniola, italiana, portugheze, germana, araba si franceza. Ca un mic detaliu, fiecare celalalt cont de Twitter va oglindi perfect ceea ce scrie Papa sau un consilier de al sau pe Twitter pe primul cont in  engleza – Pontifex (creator de poduri in latina).

Gandit pentru a stabili o legatura mai stransa cu enoriasii bisericii catolice, contul de Twitter al Papei deja invita oamenii sa posteze intrebari cat mai diverse pentru ca in scurt timp sa primeasca si raspunsuri. Daca pentru restul tweet-urilor nu se va cunoaste sursa raspunsurilor, un lucru este sigur, prima postare va veni chiar din partea Papei.

Intr-o lume dominata de conturi de Twitter false in numele sau, biserica spera ca dupa aceasta lansare a unui cont oficial apele se vor mai linisti in universul online. Prima postare pe Twitter, inainte de aceasta perioada, a venit pe 28 iunie anul trecut prin intermediul contului de stiri al Vaticanului. ,,Dragi prieteni, tocmai am lansat News.va. Laudat fie domnul nostru Iisus Cristos! Cu rugaciunile mele si mantuirile, Benedictus XVI.”

Etichete: