14 iun. 2012 | 21:36

Panasonic are noi televizoare Viera cu functii chiar inteligente

ACTUALITATE
Panasonic are noi televizoare Viera cu functii chiar inteligente

Panasonic face un refresh la seria de televizoare VIERA, pentru variantele LCD cu iluminare LED si pentru Neo Plasma.

Panasonic VIERA TV

Imi place un lucru la cei de la Panasonic: sunt singurii care promoveaza corect LCD-TV-ul cu iluminare LED. La ei se numesc LED LCD TV, si nu LED TV. Faptul ca pana la site-ul magazinelor online se pierde termenul de LCD si ramane doar LED TV nu mai este vina lor. In alta ordine de idei, ieri, Panasonic a prezentat o gama atragatoare de televizoare, atat cu panouri LCD cat si Plasma. Daca nu stiati, TV-urile cu Plasma inca se mai produc si comercializeaza, si au avantaje clare fata de LCD, cum ar fi timpul de raspuns extrem de mic si nivelul contrastului mult mai bun.

Pentru modelele de varf LED LCD, se folosesc panouri IPS, in sfarsit, cu un unghi de vizualizare de 178 grade, si implicit culori mult mai bune. TV-urile sunt disponibile atat in variante normale cat si 3D Pasiv sau Activ.

Variantele mai scumpe au implicit o multime de functii aferente unui televizor inteligent. Panasonic se mandreste cu un procesor dual-core, despre care nu cunoastem nici un detaliu pana acum, tot ce stim este ca este capabil de o putere mare de procesare a imaginii pentru a oferi o rata de refresh de chiar si 2000 Hz. Cum se realizeaza acest lucru? Ei bine, la fiecare cateva cadre se introduc un alt numar de cadre procesate pentru a fluidiza miscarea. Acest numar depinde in functie de modelul TV-ului si bineinteles de refresh-ul acestuia, 600, 1200 sau 2000 Hz.

Telecomanda televizoare VieraMi-a placut faptul ca exista multitasking pe aceste TV-uri, unul foarte inteles si usor de folosit, astfel aplicatiile pot ramane deschise sau folosite in acelasi timp, in genul unei convorbiri pe Skype si urmarirea meciului. Camera video poate fi achizitonata optional. Avem o telecomanda complexa pentru toate functiile precum si un modul cu un mic touchpad pentru navigarea mai usoara prin meniu. Pot sa spun ca dupa ce te obisnuiesti cu el devine chiar o adevarata placere sa il folosesti.

M-am bucurat sa gasesc si cateva functii ce ma interesau personal la un televizor, si anume inregistrarea programata cu ecranul stins al TV-ului. De ce sa consume curent cand il las sa inregistreze si eu nu ma uit la el? Si de asemenea functia de Time Lapse pentru inregistrarea emisiunii si redarea acesteia de la momentul in care ati pus pauza. Da, functia de pauza se poate folosi si la TV-uri.

Ochelari 3D televizoare VieraOchelarii 3D activi sunt foarte usori, se pot pune fara probleme si peste ochelarii de vedere si au un camp marit de vizibilitate. De asemenea, autonomia acestora a crescut semnificativ fata de ultimele modele. Sunetul este impecabil fiind certificat THX, Fanii lui George Lucas stiu despre ce vorbesc. Sistemul de sunet THX functioneaza atat in modul 2D, cat si in modul 3D.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Panasonic VIERA TV/”/]