OWC schimba SSD-ul din MacBook Air… cu stil

OWC schimba SSD-ul din MacBook Air… cu stil
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
18:45 02.07.2012

MacBook Air Envoy Aura

Daca te afli in posesia unui Macbook Air din 2010 sau 2011, baietii de OWC, au o solutie de extindere a spatiului de stocare  si de refolosire a SSD-ului intern.

Sub numele de Mercury Aura Bundle, comerciantul online mentionat mai sus, vinde la pachet un SSD Aura Pro Express si o carcasa Aura Envoy. Dupa cum banuiti, SSD-ul mentionat se pupa de minune intr-unul din MacBook Air-urile din 2010 sau 2011 in timp ce Aura Envoy face o treaba foarte buna din a refolosi vechea unitate de stocare.

Magia intregului ansamblu vine si din potrivirea carcasei ce va urma sa fie folosita ca hard disk extern cu designul notebook-ului Apple. Dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai sus, pe langa faptul ca Aura Envoy este o solutie de stocare realizata din acelasi material ca un MacBook Air va nici nu va ocupa un USB fara a va da altul in schimb. Compatibil cu porturile USB 3.0 si USB 2.0, respectiva carcasa pe langa un led de activitate, integreaza si un port USB 3.0 mama pentru a conecta alte accesorii la notebook.

Daca e sa ne luam dupa producator, Aura Pro Express SSD ofera un spatiu de stocare de pana la 8 ori mai mare decat o solutie standard pe care o gasim intr-un Air, iar pe partea de performanta ofera pana la 68% viteze mai mari de transfer.

In ceea ce priveste preturile si optiunile, pentru MacBook Air-ul din 2011 aveti posibilitatea sa incepeti de la un Kit cu SSD de 120GB (200 dolari) si puteti merge pana la 480GB (800 dolari).Pentru MacBook Air-ul fabricat in 2010, un kit format din carcasa si unitate de stocare noua SSD de 180GB costa 270 dolari, in timp ce varful de gama de 480GB este „doar” 780 dolari. Daca sunteti interesati numai de carcasa, si aceasta este disponibila pentru 48 dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: