Oof! Skype baga reclame in fereastra de audio chat pe PC

Oof! Skype baga reclame in fereastra de audio chat pe PC

Skype reclama

Chiar daca speram ca acest lucru sa nu se intample vreodata, Skype tocmai a anuntat ca va integra reclame in festrele de audio chat. Practic, ca in exemplul de mai sus, daca folositi Skype pentru o conversatie gratuita cu matusa din America, care din intamplare nu are webcam, in partea dreapta veti vedea reclame care se vor alterna dupa gusturile si nevoile Skype.

Momentan situatia afecteaza doar utilizatorii fara abonament la Skype sau fara credit cumparat. Cel mai dubios e faptul ca Skype a avut curajul sa impacheteze o astfel de functionalitate intr-o aura pozitiva. Conversation Ads, pe langa faptul ca afecteaza doar utilizatorii de Windows, momentan, momentan sunt silentioase si nici nu-si schimba forma sau dimensiunea.

Desi in momentul in care o companie a mers pe acest drum al obtinerii de profit, chiar si de unde nu trebuie, este greu sa crezi ca se mai pot intampla si lucruri bune, Skype promite cateva elemente. ,,Reclamele ar putea genera noi subiecte de dialog cu interlocutorul doarece sunt localizate si ofera acces la informatii relevante pentru utilizatorii serviciului.”

Incercand sa nu ma enervez, o sa atrag atentia si asupra faptului ca informatiile personale ale utilizatorului de Skype, gen varsta si gen vor fi folosite pentru reclame si mai targetate. Din fericire, puteti dezactiva utilizarea acestui tip de informatii pentru personalizarea reclamelor, insa locatia in care va aflati este imposibil sa nu fie folosita ca sursa pentru continut local.

Daca vreti mai multe detalii legate de noua politica a celor de la Skype puteti gasi pe blogul companiei. Personal cred ca o astfel de tactica va indeparta multi utilizatori de la platforma decat va genera profit. Placerea de a utiliza Skype se rezuma la faptul ca ramanea la latitudinea utilizatorului daca va investi sau nu, banii in acest serviciu. In momentul in care reclamele sunt impuse respectiva placere a disparut. Nu sunteti de acord?

Citește și: