O statie de lucru Pixar Image ajunge pe Ebay cu pret de colectie

O statie de lucru Pixar Image ajunge pe Ebay cu pret de colectie

Computerul din imagine a costat 135.000 dolari la momentul lansarii, si acum poate fi achizitionat cu o suma intre 15.000 si 25.000 dolari. Este vorba de o statie de lucru creata de Pixar.

statie grafica Pixar

Pixar Image Computer este unul dintre putinele sisteme create de Pixar inainte de a se ocupa exclusiv lung metraje de animatie. Dezvoltat in cadrul Lucasfilm si gandit pentru scenarii de la medicina pana la aplicatii meteorologice, computerul este un sistem high-end care inca de la lansare nu a fost accesibil muritorilor de rand.

Cu toate acestea, acum este disponibil pe eBay, iar vanzatorul a fost suficient de dragut incat sa atraga atentia asupra designului de piatra funerara cu logo-ul Pixar care troneaza atat pe monitorul CRT, cat si pe unitatea desktop. Dubios e faptul ca vanzatorul nu poate atesta starea de functionare a sistemului pentru simplul motiv ca nu a avut un cablu de alimentare care sa se potriveasca.

Perceput ca o piesa de colectie, atat de vanzator cat si de ipoteticul cumparator, mi se pare incredibil ca am ajuns sa traim in epoca in care computere aparent obisnuite sunt piese de colectie si se vand cu zeci de mii de dolari.

Citește și:
Etichete: