O noua tehnologie 3D fara ochelari s-ar putea sa dea lovitura

, 13 Iul, 08:20

Cu voia sau fara voia noastra, tehnologia 3D evolueaza cu o viteza ametitoare. Dubios e insa faptul ca multe dintre solutiile actuale, contrar perceptiei reale legate de continutul in 3 dimensiuni, nu-ti ofera nici un fel de libertate de miscare, mai degraba fixandu-te intr-un singur loc.

MIT Media Lab a dezvoltat o tehnologie 3D fara ochelari care implica utilizarea mai multor straturi de tip LCD obisnuite.

3D fara ochelari

Scopul final? Crearea de imagini in 3 dimensiuni cat mai credibilie si cat mai apropiate de hologramele pe care le vedeam in filme, pana de curand. Cu cat mai multe LCD-uri suprapuse, este suficienta spargerea unei imagini web in bucati, dupa care, prin intermediul unor algoritmi si cu o viteza foarte mare de clipire a ecranului, sunt alternate imagini ce par sa se schimbe in functie de unghiul din care sunt privite.

Ca restrictii, in acest stadiu al tehnologiei este necesara o rata de refresh de 360 Hz – o cerere nu foarte exagerata, avand in vedere specificatiile modelelor de pe piata.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba in aceste ecrane suprapuse, urmariti clipul de mai jos si aveti in vedere faptul ca Nintendo 3DS deja foloseste o variatie a acestei tehnologii. Desi sunt multe schimbari in solutia celor de la MIT, marele avantaj este ca finantarea corecta ar putea aduce in scurt timp in magazine produse care sa foloseasca exact platforma descrisa mai sus.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Scurtu Sorin Izvoraş

Actuala TV3D va fi “ajutata” sau inlocuita de TV3D existenta inca din Anul 1995,creata de mine.
Functioneaza fara dispozitive intermediare(tip ochelari), pe relativ ori ce tip de display de buna calitate, imaginea este socanta (pozitiv), iar costurile sunt relativ scazute.Pe unul ceva mai modest, imagine este S sau U- HD-( tip foto)relativ 4K sau chiar8K.
Nu am reusit sa impun inventia(inventiile), in primul rind din cauza neincrederii si obisnuitelor pareri negativiste ale conationalilor si specialistilor- Nu au reusit ei francezii, japonezii sau americanii, si te lauzi d-ta cu asta, – sau – Pleaca domnule in strainatate si arat-o acolo- acesta fiind un oficial).
Am dat alte doua inventii “la schimb” pentru a fi ajutat in tara(pe baza uneia dintre ele , “cineva” a ajuns director la un mare institut ”via Anglia”, insa si acolo a cam facut prapad, asa ca a fost dat afara,- insa nu am primit decat promisiuni si incercari de a fi “fentat” si cu acestea doua(TV3D pentru o singura persoana si TV3D pentru mai multe-respectiv cite pot vedea ecranul).
Revin cu aceste informatii, deoarece a cam venit momentul de cotitura in aceasta privinta, mai ales prin prizma relativei stopari a progresului TV3D actuale si a problemelor vizuale inerente unui proces forat.
Cu stima
Izvoras Sorin Scurtu

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail