O noua divizie Microsoft Studios se va ocupa de jocuri pentru Winodws 8

O noua divizie Microsoft Studios se va ocupa de jocuri pentru Winodws 8

Microsoft Studios a anuntat formarea unui nou studio de dezvoltare la Londra pentru a genera un flux de aplicatii de divertisment pentru tabletele cu Windows 8.

Microsoft-Studios-Official-Logo

Printr-un comunicat de presa, Microsoft tocmai a anuntat crearea unui studio specializat pe dezvoltarea de aplicatii si jocuri pentru tabletele cu Windows 8.  Acesta a fost creat ca o solutie pentru faptul ca nici o platforma nu rezista foarte mult fara un ecosistem solid de jocuri si aplicatii iar in cazul Windows 8 numarul dezvoltatorilor responsabili de aceasta activitate momentan nu se apropie de comunitatile de programatori pentru Android sau iOS.

Studioul, desi nu are inca un nume, va avea sediul principal in Londra si va fi condus de fostul director de productie al Rare Ltd,. Lee Schuneman. Acesta din urma a fost responsabil in trecut de dezvoltarea unor titluri precum Kinect Sports, Fable: The Journey sau Avatarurile XBOX 360. Tot el a supravegheat echipa responsabila de aplicatia Sky TV pentru XBOX 360.

Pentru ca la ora actuala nici macar nu are o baza de angajati, dupa partea de recrutare studioul si-a propus sa-si deschida usile undeva in luna noiembrie.