O achizitie facuta de Dropbox tradeaza planuri mari

O achizitie facuta de Dropbox tradeaza planuri mari

Departe de a fi o companie mica, in definitiv are peste 100 de milioane de utilizatori, Dropbox se pare ca vrea sa faca mai mult decat backup in cloud.

Dropbox achizitioneaza AudioGalaxy

Dupa ce si-a reanalizat securitatea serviciului si a incheiat un parteneriat cu Facebook pentru a facilita transferul de fisiere mari, Dropbox a achizitionat o companie intitulata Audiogalaxy.

Cu o istorie inceputa la sfarsitul anilor ‘90, Audiogalaxy s-a transformat in acest timp dintr-un serviciu de piraterie peer-to-peer intr-un serviciu legal de streaming audio. Avand cateva similaritati cu Pandora, prea putini au reusit sa aproximeze intentiile celor de la Dropbox in legatura cu noua achizitie. Nici macar cei de la Audiogalaxy, care au facut un post pe blog pentru a celebra tranzitia catre Dropbox, nu au inclus detalii despre ce urmeaza. ,,Suntem incantati de oportunitatea de a ne alatura echipei de oameni grozavi” care au lucrat cu Dropbox pana in acest moment. ,,Suntem incantati de oportunitatile de a face parte dintr-o echipa grozava precum cea de la Dropbox si de a ne aduce viitoarele experiente in mana unui numar de peste 100 milioane de utilizatori.”

In teorie cele mai multe speculatii ne fac sa credem ca Dropbox.com va deveni in   scurt timp un concurent serios pentru al de iTunes Sync, Amazon Cloud Player sau Google Music. In practica, informatiile pe acest subiect sunt foarte vagi si rare asa ca cel mai bine ar fa va incredeti in porpria intituitie atunci cand va ganditi la viitor si ce ar putea urma.

Citește și: