NVIDIA ne arata ce poate sa faca in demo-ul tehnologic ,,A New Dawn”

NVIDIA ne arata ce poate sa faca in demo-ul tehnologic ,,A New Dawn”

NVIDIA  a facut furori cu un clipul Dawn lansat in 2002. Ei bine in 2012 compania a modernizat respectivul concept intr-un demo tehnologic pentru placile video din generatia actuala.

3000 NVIDIA New Dawn

NVIDIA pare ca vrea sa ne dea un motiv suplimentar de upgrade cu noul demo tehnologic intitulat A New Dawn, creat pentru a demonstra la ce-ti trebuie o configuratie cu un GPU precum „monstrul” GTX 690.

Daca nu va mai aduceti aminte de clipul de acum 10 ani, merita sa retineti ca si atunci o zana inaripata se plimba printr-o padure, dar o facea folosind un nivel de detalii mult mai mic. Atat vechiul clip, cat si actuala iteratie a conceptului, sunt randate in timp real de GPU. Pentru a intelege si mai bine diferenta tehnologica dintre New Dawn si Dawn puteti rezuma intreaga evolutie in cateva cifre. In 2002, la o rezolutie de 1024 x 768, capul personajului principal avea 1700 de fire individuale de par intr-un mediu format din 7000 de trinunghiuri. In versiunea actuala, capul personajului principal are 40.000 de fire cu tesselation si sunt animate in conformitate cu legile fizicii. Mediul din noua versiune include 4 milioane de triunghiuri, randate la o rezolutie de 1920 x 1080.

Daca vreti sa rulati noul demo tehnologic pe computerul personal aveti nevoie de placi grafice GTX 670, GTX 680, GTX 690, sau o configuratie SLI bazata pe GTX 670 sau GTX 680. Procesorul suficient ar fi un CPU dual core la 2,5 GHz, in timp ce cantitatea minima de memorie RAM suficienta ar fi 4 GB, cu respectiv alti 2 GB pentru stocare.  Momentan demo-ul porneste doar pe sistemele pe care ruleaza Windows 7 sau Vista.

In clipul de mai jos puteti vedea New Dawn in toata splendoarea sa, la rezolutie Full HD.