NVIDIA GTX 680 – super telefoane cu performanta de desktop high-end?

NVIDIA GTX 680 – super telefoane cu performanta de desktop high-end?

GeForce_GTX_680_Die_Shot_575px

Daca proiectele mentionate de CEO-ul NVIDIA, Jen-Hsun Huang, intr-o scrisoare interna adresata angajatilor sunt demne de a le acorda crezare si mai multe surse online le confirma veridicitatea, este doar o chestiune de timp pana vom vedea super telefoane cu o performanta precum cea a sistemelor desktop high-end de azi.

Emailul, expediat a doua zi dupa lansarea noului Kepler GTX 680, contine si cateva precizari referitoare la viitorul noii familii de GPU-uri. „Astazi este doar inceputul pentru Kepler. Datorita arhitecturii super eficiente din punct de vedere energetic, vom extinde utilizarea noilor GPU-uri in data centere, notebook-uri ultra subtiri si super telefoane. Pe langa asta, trebuie sa aducem bucurie si entuziasm milioanelor de gameri din jurul lumii.”

Desi sa lipesti un chip Kepler pe urmatorul Android e un pic mai complicat decat suna, aceste afirmatii par sa incetoseze linia dintre arthitecturile X86 si ARM. O posibilitatea ar fi si ca urmasul Tegra 3 sa imprumute cateva din aptitudinile GK104, din pacate nu putem sti nimic sigur.

Pentru intregul continut al scrisorii puteti accesa linkul de pe Anandtech, iar pentru a vedea performanta GPU-ului care vine dupa Tegra 3 nu aveti decat sa asteptati cateva luni.

Citește și: