16 mai 2012 | 13:25

NVIDIA anunta doua placi video noi pentru proiectare: Tesla K10 si K20

ACTUALITATE
NVIDIA anunta doua placi video noi pentru proiectare: Tesla K10 si K20

NVIDIA Tesla

Nvidia a spart piata placilor video cu cele mai noi modele din seria GT600, iar acum a decis sa creeze si solutii grafice pentru segmentul business pe aceeasi arhitectura Kepler.

Placile video Tesla K10 si K20 sunt doua placi video noi create de NVIDIA pentru utilizare in cercetare si proiectare. Tesla K10 este bazata pe GK104, acelasi chipset din GTX 680 si GTX  690, si va fi disponibila in cel mai scurt timp. K20 va fi construita in jurul unui nou chipset GK110 si va fi achizitionabila in trimestrul 4 al acestui an. Ambele placi video sunt optimizate pentru CUDA 5 – o noua platforma de programare creata pentru procesare de date in paralel. CUDA 5 ar trebui sa fie disponibila incepand cu al treilea trimestru al acestui an.

Noile placi video integreaza un sistem imbunatatit de multiprocesare datorita micro-core-urilor din GPU, avand drept consecinte atat un consum de energie mai scazut, cat si o abilitate de a distribui in mod dinamic mai multe sarcini in paralel GPU-ului.  Tehnologia Hyper-Q, prezenta in fiecare placa video noua Tesla permite placii sa colaboreze perfecte cu procesorul fizic de pe sistem, indiferent cate core-uri ar avea acesta.

Chiar daca avansul in performanta este o orientare normala pentru noile placi video Tesla, NVIDIA a insistat asupra faptului ca punctul forte al noilor placi este de fapt consumul mult mai redus de energie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele