Noul varf de gama Nokia este Lumia 920

Noul varf de gama Nokia este Lumia 920

Dupa cum am scris zilele trecute, Lumia 920 este numele celui mai performant smartphone Nokia al momentului, iar la evenimentul de ieri de la New York acesta a devenit oficial.

Nokia Lumia 920

Noul varf de gama al celor de la Nokia, sau mai bine zis terminalul care pentru urmatorele luni va fi speranta companiei, este Lumia 920. Acesta este smartphone cu un ecran generos de 4,5 inci (768 x 1280), care foloseste un procesor dual core tactat la 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 si 1GB RAM. Bateria preinstalata este de 2000 mAh, iar sistemul de operare este noul Windows Phone 8. Acesta din urma este numele tot a unei sperante dar de aceasta data apartinand celor de la Microsoft.

Primul aspect important al aparatului este ecranul incarcat de superlative ce poarta numele de PureMotion HD+. Dupa spusele companiei, acesta ar trebui sa includa cele mai semnificative inovatii dintr-un display de smartphone iar rezolutia continutului afisat ar trebui sa fie chiar mai buna decat HD. Desi multe dintre afirmatii sunt greu de demonstrat, Nokia nu s-a oprit aici cu termeni laudatori. Acelasi panou din Lumia 920 are o rata de reimprospatare foarte mare, este cele mai luminos panou HD din toate timpurile si totodata cel mai rapid panou LCD incorporat vreodata intr-un smartphone.

In cazul in care nu va bufnit inca rasul la aceste superlative, merita retinut ca cei care au avut ocazia sa se joace cu terminalul au fost placut impresionati de calitatea panoului iar puterea luminoasa a acestuia il fac ideal si pentru utilizare in conditii de lumina naturala. Pentru fi si mai eficient cand il folositi in soare, printr-un sistem de adaptare, tonul culorilor si nivelul de luminozitate sunt ajustate automat.

Noul aparat va fi disponibil in culorile galben, rosu, alb, gri si negru, iar corpul unibody este realizat dintr-o singura bucata de policarbonat. O disparitie remarcabila din paleta cromatica este culoara albastra, care de cativa ani devenise omniprezenta pe smartphone-urile companiei. Lumia 920 va include incarcare prin inductie datorita implementarii standardului Qi, trasatura care va permite incarcarea aparatului cu foarte multe accesorii, nu doar cele originale Nokia.

Camera din noul smartphone este intradevar remarcabila si poarta titulatura de PureView, dar nu vorbim de ceva echivalent cu ceea ce gasim in Nokia 808. Senzorul din Lumia 920 are 8,7 megapixeli, dar datorita unui sistem ce include o lentila plutitoare, imaginile sunt extrem de clare si de luminoase, chiar si in conditii de luminozitatea scazuta. In plus, interfata aplicatiei de captura este imbunatatita si nu lipseste nici filmarea la rezolutie Full HD 1080p.

Nici de aceasta data nu avem un pret pentru acest aparat sau o data de lansare clara, ci doar un extrem de vag „trimestru al patrulea”.

Twitter, Twitter Lists, widget, html, dezvoltator, feed-uri

Citește și: