Noua versiune de chipset Killer Wireless-N integreaza si Bluetooth 4.0

Noua versiune de chipset Killer Wireless-N integreaza si Bluetooth 4.0

Killer N1202

Daca Killer Gaming nu va spune nimic, acesta este numele unui producator de placi de retea al caror avantaj este prioritzarea la nivel hardware a traficului venit din jocuri sau alte aplicatii importante.

In aceste zile Killer, a carui companie mama este Qualcomm Atheros, a lansat un modul wireless gandit pentru ultima generatie de notebook optimizat pentru performanta.

Intitulat Wireless-N 1202, noul modul are foarte multe in comun cu vechiul Killer 1102 – 2 antene, suport pentru MIMO dual band si compatibilitate cu WiFi 802.11 a/b/g/n, diferenta majora fiind integrarea unui modul Bluetooth 4.0. Disponibil pentru producatori incepand cu luna mai a acestui an, Killer s-a laudat cu faptul ca are deja cati candidati pe partea de OEM insa a refuzat sa dea nume.

Tot in aceasta perioada Qualcomm Atheros a anuntat Killer E2200, un modul cu functionalitate asemanatoare, dar care va fi destinat placilor de baza pentru sisteme desktop iar in locul unei tehnologii wireless va integra un modul gigabit ethernet.

Ramane sa vedem ce producatori vor fi primii pe piata cu sisteme care vor integra noile module, nu de alta dar Killer a promis o perioada de exclusivitate primei companii care va adopta solutiile Wireless-N 1202 si E2200.