Nokia promite o gama intreaga de tablete si dispozitive hibride

Nokia promite o gama intreaga de tablete si dispozitive hibride

Nokia Tablets

Chiar daca Nokia a anuntat pierderi de 1,3 miliarde pe primul trimestru din 2012 si a scazut extrem de mult atat in ochii investitorilor cat si ai agentiilor de rating, optimismul cu siguranta nu lipseste din portofoliul companiei.

Nokia va iesi in curand cu tablete si dispozitive hibride inteligente care ar trebui sa-i aduca in aceeasi competie cu Apple sau Samsung, asa a promis cu incredere presedintele Jorma Ollila, intr-un interviu acordat celor de la Financial Times. „Tabletele sunt un domeniu important, asa ca sunt avute in vedere si vom vedea diverse hibride si formate diferite de aparate in viitor”.

Desi nu au fost mentionate date sau termene referitoare la astfel de proiecte ce implica tablete, Marko Ahtisaari – Head of Design a facut o mentiune in aceasta directie la inceputul acestui an. Alimentand si mai mult speculatiile legate de o tableta cu Windows 8 de la Nokia, Ahtisaari a afirmat ca petrece o treime din timpul sau realizand designul unei tablete ce urmeaza sa apara. La capitolul zvonuri, pana in acest moment mai multe surse au confirmat ca Nokia lucreaza la o tableta de 10 inci cu Windows 8 propulsata de un SoC Qualcomm.

Chiar daca Jorma Ollila nu s-a aruncat la afirmatii legate de platforma pe care vor fi construite respectivele tablete, avand in vedere cele cateva mentiuni de pe parcursul inteviului referitoare la parteneriatul cu Microsoft, Windows 8 este alegerea evidenta.

Citește și: