Nokia Lumia 900 este cel mai tare din lume la un singur lucru

Nokia Lumia 900 este cel mai tare din lume la un singur lucru

Test in lumina Lumia 900

Lumia 900 nu a lasat foarte multe persoane cu gura cascata de la lansare, dar acum se pare ca a impresionat un grup de testeri a caror parere conteaza.

In ceea ce priveste calitatea imaginii reproduse in lumina naturala, Nokia Lumia 900 are cel mai bun ecran dintr-o serie de smartphone-uri mai mult sau mai putin actuale. In articolul realizat de DisplayMate s-au publicat o serie de teste cu diverse grade de intensitate luminoasa exterioara cu scopul de a aprectia cum trebuie calitatea panourilor unor smartphone-uri precum HTC Desire, Samsung Galaxy, iPhone 4 sau noul Lumia 900.

Desi foloseste un panou AMOLED, care a fost criticat timp de cativa ani pentru performanta la soare, Nokia Lumia 900 a iesit pe primul loc datorita stratului de protectie reflectorizant patentat drept ClearBlack Display.

Performanta smartphone-ului HTC Desire a confirmat supozitiile legate de panoul AMOLED prin faptul ca afisa umbre greoaie ce afectau semnificativ gradul de utilitate al ecranului.

In ceea ce priveste iPhone 4, desi nu este cu mult in spatele Lumia 900, a reusit sa fie depasit de primul Galaxy S. Nu de alta, dar acesta din urma ofera un grad un pic mai mare de vizibilitate la lumina ambientala maxima.  Ar fi fost dragut sa vedem si terminale mai noi incluse in test. Oricum, un lucru e cert: companii precum Nokia au facut eforturi deosebite de R&D pentru depasirea handicapului aferent tehnologiei AMOLED.