20 ian. 2012 | 13:06

Noile smartphone-uri Samsung, cu o singura incarcare pe zi

ACTUALITATE
Noile smartphone-uri Samsung, cu o singura incarcare pe zi

Samsung a facut niste promisiuni anul acesta la CES 2012, sa vedem daca sunt in stare si sa le tina pana la sfarsitul acestui an. O mare parte, daca nu chiar aproape toate smartphone-urile din ziua de astazi nu reusesc sa stea aprinse nici macar o zi-lumina.

Avand in vedere ca procesoarele au devenit dual core sau chiar quad-core, cantitatea de memorie si dimensiunea display-ului au crescut, precum si vitezele de acces la internet, este din ce in ce mai greu, daca nu chiar imposibil, pentru un telefon mobil cu adevarat folosit sa reziste si 6-8 ore la o singura reincarcare. Cati dintre voi nu cara in geanta incarcatorul sau detin minim 2 unul la servici si unul acasa?

„Scopul companiei pentru toate smartphone-urile lansate in acest an este sa reziste o zi intreaga la o singura incarcare pentru o utilizare moderata spre extensiva”, a precizat vicepresedintele Samsung pe segmentul de Inovatii, Kevin Packingham, in timpul interviului cu CNet la CES 2012, Vesti bune, nu? Sa inteleg ca noile modele permit navigarea timp de 2-3 ore pe internet, convorbiri de minim 1-2 ore si probabil 1-2 ore de ascultat muzica fara sa se descarce complet pana dupa-masa?

Packinham a precizat ca pasii sunt destul de simpli, in primul rand se va trece la o baterie mai mare pentru toate modelele si se va lucra la o noua modalitate de gestionare a resurselor in momentul in care telefonul nu este folosit direct de catre utilizator. De la modificarea timpului in care telefonul trece de pe WiFi pe 3G sau cate aplicatii vor fi deschise in fundal impreuna cu dimensiunea bateriei, se presupune ca se va ajunge la o medie mult mai buna decat pana acum. Packingham precizeaza ca power-userii vor avea insa in continuare probleme cu bateria.

Eu nu inteleg un lucru: de ce nu construiesc o baterie mai mare optionala pentru acestea. Cine vrea cu adevarat sa poata fi conectat non-stop la internet sa isi poata achizitiona una si sa nu mai depinda de priza. Mai stiti modelele Nokia 6310 sau 5110? Acelea la care power-userii uitau efectiv sa isi mai incarce telefonul? Ce dor imi e de acele vremuri…