09 apr. 2012 | 20:48

Noi placi de baza GIGABYTE cu suport extins pentru Ivy Bridge

ACTUALITATE
Noi placi de baza GIGABYTE cu suport extins pentru Ivy Bridge

GIGABYTE lanseaza noi placi de baza cu suport extins pentru cea de-a 3-a generatie de procesoare Intel, si anume Ivy Bridge.

Printre noutatile pe care le aduce noua serie de placi high-end, ca despre acest segment vorbim, se numara Dual EFI 3D BIOS, Ultra Durable 4, Lucid Virtu MVP si suportul integrat pentru mSATA. Hai sa le luam pe rand sa vedem ce inseamna aceste terminologii criptice 🙂

Dual EFI 3D BIOS – este o solutie patentata GIGABYTE ce separa modul Basic si Advanced in doua componente separate. Experienta de utilizare este astfel mult mai intuitiva pentru cei neinitiati ce nu cunosc functionalitatea extinsa a acestui modul. Decat sa explic in zeci de randuri, mai bine urmariti clipul de mai jos, o imagine face cat 1000 de cuvinte, nu?

GIGABYTE 3D Power – Reprezinta controlul asupra energiei livrate catre procesor. Sunt folosite controale digitale in loc de cele analogice pentru reglarea tensiunii, placile fiind astfel mai stabile si putandu-se obtine performante mai ridicate de Overclocking.

GIGABYTE Ultra Durable 4 – Un set de tehnologii care dupa cum ii spune numele a ajuns la versiunea a 4-a. Aceasta ofera protectii la descarcari electrostatice, umiditate si temperaturi ridicate de functionare.

Lucid Virtu MVP – Este probabil cea mai noua tehnologie ce va fi disponibila odata cu lansarea noilor procesoare Intel. Aceasta ofera de fapt posibilitatea de comutare automata intre GPU-ul intern din CPU si cel dedicat pe PCI Express, in functie de sarcinile grafice cerute de o anumita aplicatie. Cei care ati auzit de Nvidia Optimus stiti la ce ma refer.

mSATA – Un conector folosit pana acum la dispozitivele mobile gen netbook-uri sau tablete a devenit foarte popular si este integrat acum pe placile High-End din seria Z77. Pe acest slot se poate instala un SSD de capacitate mica, foarte rapid pentru functia de caching, eliberand astfel HDD-ul de operatii ce necesita viteza mare de transfer si sunt repetate in mod constant.

Un alt element interesant pe care il vom regasi pe noua serie de placi GIGABYTE este un modul Bluetooth 4.0 si WiFi dual band N300. Avem astfel o conectivitate cu smartphone-ul si cu reteaua de acasa foarte buna. Pe spectrul de 2.4 GHz se poate naviga pe internet iar pe cel de 5 GHz putem face streaming catre un TV la continut Full HD fara sa aglomeram banda pentru browsing.