Noi filmari preluate de pe casca lui Felix Baumgartner – Cadere in gol cu viteza sunetului

Noi filmari preluate de pe casca lui Felix Baumgartner - Cadere in gol cu viteza sunetului

In aceasta duminica Felix Baumgartner a sarit de la aproximativ 39,5 kilometri inaltime, de la marginea stratosferei, pentru a depasi o serie de recorduri mondiale. Experienta a fost incununata de succes.

felix baumgartner skydive freefall

Pentru ca transmisia in direct putea reda doar o parte nesemnificativa din experienta lui Felix, datorita folosirii in mare parte a camerelor de la distanta, abia la cateva zile dupa eveniment incep sa apara pe internet cadrele cu adevarat spectaculoase. Ca urmare, o parte din caderea libera o puteti gasi integrata mai jos prin intermediul unei camere plasate la baza castii de pe capul lui Felix.

Saritura lui Felix Baumgartner a intrat in cartea recordurilor atat in cadrul unor sectiuni cu istorie lunga cat si in cadrul unor categorii proaspat aaugate in Guiness World Book of Records. De exemplu, este acum primul om ce a depasit viteza sunetului in deplasare fara un dispozitiv de propulsie, – 1340,5 kilometri pe ora. Tot cu aceasta ocazie s-a modificat recordul pentru cea mai inalta cadere libera – 36529 metri si cea mai  inalta saritura de pe platforma – 39045 metri.

Nu puteau lipsi niste cuvinte filozofice cu cateva secunde inainte ca Felix sa sara, cuvinte care din pacate cu greu se putea intelege prin streamul live – ,,As vrea sa puteti vedea ce vad eu. Cateodata trebuie sa fii la o inaltime foarte mare pentru a vedea cat de mic esti. Ma duc acasa acum.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: