Nike lanseaza pantofi inteligenti pentru basketball si antrenament

Nike lanseaza pantofi inteligenti pentru basketball si antrenament

Nike Plus Basketball Shoes

Platforma Nike+  are cativa ani deja pe piata, insa intreaga experienta se baza aproape integral pe dispozitive Apple si eventual un senzor introdus in pantofi. Desi partea cu Apple a ramas inca in vigoare, o noua linie de pantofi de la Nike ar putea genera mai multe informatii legate de performanta realizata datorita unui nou tip de senzor integrat in talpa.

In ceea ce priveste „partea cu Apple”, respectivii pantofi nu comunica informatiile acumulate decat unei aplicatii disponibile exclusiv pe iOS.

Nike Hyperdunk+ este numele pantofilor special creati pentru basketball, Lunar Hyper workout+ este numele  pantofilor de antrenament pentru femei, iar Lunar TR1+ este numele pantofilor de antrenament pentru barbati.

In fiecare pereche de pantofi este prezent un senzor Nike+ Pressure Sensor care inregistreaza cu o precizie incredibila fiecare miscare a purtatorului, in timp ce pantofii efectivi sunt construiti pe tehnologie Flywire cu pernite LunarIon. Fiecare pereche de pantofi  comunica iPhone-ului conectat prin Bluetooth, atat statistici referitoare la durata efortului cat si inaltimea unei sarituri la basketball sau ritmul efortului sau viteza miscarii.Nike+ Shoes iPhone App

In ceea ce priveste utilizarea respectivului volum de date intr-un mod cat mai interactiv, prima initiativa a celor de la Nike pentru acest scop poarta numele de „Game on, World”. Din aceasta initiativa face parte o serie de provocari inspirate sau sugerate de atleti profesionisti si folosite pentru a stimula fiecare posesor de astfel de papuci sa se autodepaseasca la diferite capitole. Nu lipseste, desigur, nici posibilitatea de a posta orice tip de performante pe retele de socializare gen Facebook sau Twitter.

Daca initiativa celor de la Nike vi se pare destul de complexa si fara o utilitate reala, aveti un pic de rabdare si urmariti clipurile de mai jos, acestea explica foarte bine despre ce este vorba. Din punctul meu de vedere, de persoana care nu are nici o legatura cu efortul fizic, acesti papuci, impreuna cu aplicatia de iPhone, s-ar putea sa faca o treaba foarte buna in a stimula efortul fizic, aspect care de altfel e cel mai important.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: