Nexus 7 nu merge doar cu Android

, 28 Oct, 04:10

Prima tableta creata prin programul Nexus al celor de la Google este un succes fara echivoc. Nexus 7 are o performanta foarte buna si ruleaza cea mai noua versiune de Android.

ubuntu nexus 7 installer

Zilele trecute au fost facute publice rezultatele unui proiect mai putin obisnuit. Este vorba de Ubuntu Nexus 7 Desktop Installer, un utilitar care va permita sa instalati si sa rulati o versiune de Ubuntu pe tableta celor de la Google.

Chiar daca au mai existat cateva tentative de a rula Ubuntu pe langa sistemul de operare Android, noul proiect implica deblocarea bootloader-ului tabletei Nexus 7, stergerea tuturor informatiilor de pe dispozitiv si rularea unui utilitar intuitiv pentru incheierea procesului de instalare. Proiectul se afla intr-o faza atat de avansata incat are o pagina de Wiki dedicata procesului de instalare. Intreaga operatiune nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 – 15 minute iar rezultatul pare destul de spectaculos. Singurul element la care s-ar mai putea lucra ar fi o versiune a interfetei Unity optimizata pentru tablete si, implicit, ecrane sensibile la atingere. Merita retinut ca experimentul instalarii sistemului de operare Ubuntu pe Nexus 7 nici macar nu are repercursiuni iremediabile. La fel de usor cum ati pus o distributie de Linux pe ea puteti rescrie imaginea unei distributii standard de Android.

In urmatoarele versiuni ale ,,Ubuntu Nexus 7 Desktop Installer” scopul este imbunatatirea performantei, micsorarea impactului asupra bateriei si o utilizare mai buna a amalgamului de senzori din tableta direct din Ubuntu.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail