Neil Young crede ca pirateria este noul post radio, din pacate spune ca muzica online suna prost

Neil Young crede ca pirateria este noul post radio, din pacate spune ca muzica online suna prost

neilyougatdive

In cadrul unui nou eveniment AllThingsD, intitulat D: Dive into Media, intamplarea a facut ca Neil Young sa fie intervievat de Walt Mossberg si Peter Kafka, context in care a afirmat niste lucruri extrem de interesante legate de situatia muzicii online actuale.

Chiar daca artistul Neil Young este departea de a fi un cunoscator al domeniului tehnologiei, zilele trecute si-a exprimat cateva pareri extrem de pertinente in ceea ce priveste continutul audio distribuit in format electronic. Acesta considera ca intr-un MP3 obisnuit se gaseste doar 5% din calitatea melodiei originale din studio, iar un fisier in format Apple Lossless, incastreaza doar 10,3%. Nici pe partea de dispozitive de redare artistul nu crede ca o ducem foarte bine. La referinta lui Walt Mossberg la brandul Beats By Dre, Young a spus: ,,Cred ca le vor face sa arate mai bine si ca le vor face sa aiba mai mult bas”.

Aratandu-si increderea in viitor, solistul a spus ca spera ca in viitorul apropiat un ,,bogatas” va rezolva si problema inregistrarilor de inalta rezolutie. In ceea ce il priveste pe Steve Jobs cuvintele au fost urmatoarele: ,,A fost un pionier al muzicii digitale iar mostenirea sa este nepretuita, cand ajungea insa acasa asculta un disc de vinyl.” Intregul interviu a gravitat in jurul unei afirmatii care daca nu este privita cu atentie ar parea ca incurajeaza pirateria, fapt dezmintit de Neil Young care sustine in continuare casele de discuri in eforturile lor de sustinere a tinerilor artisti in incalcarea drepturilor de autor.

,,Nu ma afecteaza pe mine deoarece privesc internetul ca pe noul radio. Ma uit la radio ca la ceva extinct. Pirateria este noul radio. Asa circula muzica. Acesta este radio-ul. Daca chiar vrei sa o asculti, hai sa o facem disponibila, lasa-i sa o asculte, lasa-i sa asculte 95% din ea.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: