NASA a publicat o noua imagine spectaculoasa din seria Blue Marble

NASA a publicat o noua imagine spectaculoasa din seria Blue Marble
11:20 06.02.2012

NASA a publicat o noua imegine din seria Blue Marble, de data asta prezentand emisfera de est a Pamantului. Rezolutia de 11500×11500 pixeli este absolut impresionanta si merita fara indoiala admirata. Nivelul de detaliu al acesteia este extraordinar, la fel desigur ca si cazul primei imagini.

Noua fotografie este compusa din 6 imagini separate luate pe 23 Ianuarie de catre statia orbitala Suomi, sau mai exact de un dispozitiv nou de fotografiere numit  Visible Infrared Imaging Radiometer sau VIIRS.

In caz ca va intrebati ce reprezinta cele 4 linii verticale, NASA precizeaza ca sunt reflexii ale soareul in ocean. Prima imagine lansata public pe 25 Ianuarie 2012 a primit peste 3,1 miliane de accesari de atunci.

Imaginea poate fi vizionata la urmatorul link.

Restul imaginilor din seria Blue Marble sunt disponibile aici. Trebuie sa spun ca aceasta colectie este absolut spectaculoasa. Imaginile sunt disponibile pentru download in format original RAW. Atentie insa aveti nevoie de un PC serios pentru a putea descide o astfel de imagine cu dimensiunea de 2 GB.