MIT a dezvoltat un avion autonom [+VIDEO]

, 13 Aug, 09:30

Incercand sa demonteze mitul ca doar quadricoptere de jucarie pot zbura in interior la viteze cat de cat mari, un grup de cercatatori de la MIT a dezvoltat un avion dupa cu totul alte reguli.

MIT a dezvoltat un avion autonom

Calculand media perfecta dintre manevrabilitate si abilitate de planare, un grup de cercetatori de la MIT a realizat avionul extrem de sprinten pe care il puteti vedea in clipul de mai jos. Desi este mult mai complicat sa realizezi un astfel de avion cu 2 aripi fixe, folosind impulsuri laser pentru detectarea imprejurimilor si o multitudine de senzori pentru restul abilitatilor, nu a mai fost necesar decat de un procesor Intel Atom pentru a procesa toate informatiile si pentru a duce totul la bun sfarsit.

Pentru a demonstra magia sistemul inteligent de navigatie integrat in avionul de doar doua kilograme cu aripi de 2 metri, o parte din demo-ul de mai jos a fost realizat intr-o parcare de doar 2,5 metri inaltime. Rezultatele sunt spectaculoase.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail