Microsoft vrea continut original pe Xbox – face angajari

Microsoft vrea continut original pe Xbox - face angajari

Unul din fostii directorii de la CBS a ajuns in curtea Microsoft pentru a conduce o noua afacere a companiei. Este vorba de ocuparea functiei de realizator de continut multimedia linear si interactiv.

Xbox Content

Nancy Tellem este fostul presedinte al Studiourilor CBS Television. Aceasta face parte acum din echipa Microsoft cu functia de Entertainment & Digital Media President. Ea va conduce un studio al celor de la Microsoft aflat in Los Angeles, cu scopul de a crea atat continut interactiv cat si linear.

Mutarea descrisa mai sus face parte dintr-o strategie mult mai complexa a celor de la Microsoft, aceea de a muta XBOX-ul in centrul ecosistemului de divertisment din sufragerie. Incercand sa modifice scopul consolei dintr-un aparat de gaming intr-un intr-un media player si set-top box, realizarea unei divizii responsabile de continut original este prima etapa. Ramane sa vedem insa si cate dintre aceste beneficii vor ajunge si la utilizatorii din Romania. Atata timp cat nu avem nici Netflix, nici Hulu si nici nu putem cumpara filme de pe Google Play sau iTunes, nu intrezaresc schimbari majore pentru pasionatii autohtoni de gadgeturi.

In comunicatul de presa aferent angajarii, Tellem si-a exprimat entuziasmul pentru schimbarile care urmeaza sa se intample din acest moment: ,,Xbox-ul este deja un dispozitiv preferat al consumatorilor, iar acum avem o oportunitate imensa pentru a-l transforma in centrul tuturor lucrurilor legate de divertisment: de la jocuri, muzica si fitness, pana la stiri, sport, evenimente live, seriale de televiziune si filme. Astfel consumatorii au o singura destinatie pentru toate nevoile lor legate de divertisment.”

Citește și: