10 iun. 2012 | 11:04

Microsoft Visual Studio Express 2012 va putea crea aplicatii clasice de desktop

ACTUALITATE
Microsoft Visual Studio Express 2012 va putea crea aplicatii clasice de desktop

Download-Microsoft-Visual-Studio-2012-RC-SDK

Desi a fost confirmat si reconfirmat faptul ca Microsoft incearca sa recomande calduros si aproape sa oblige dezvoltatorii sa imbratiseze realizarea de aplicatii Metro, se pare ca intre timp au devenit un pic mai flexibili. Cu alte cuvinte, se rezuma la a spera ca dezvoltatorii vor mai crea aplicatii pentru Windows, indiferent daca acestea vor fi optimizate pentru Metro sau interfata clasica.

In cazul de fata, Microsoft Visual Studio Express 2012 for Windows Desktop, o suita gratuita de dezvoltare a Microsoft, va suporta si dezvoltarea de aplicatii clasice. Cu toate ca in urma cu cateva saptamani Microsoft mentiona faptul ca respectiva suita, programata sa fie lansata in cateva luni, era restrictionata la dezvoltarea de aplicatii Metro, creatorii ei se pare ca s-au razgandit.

Daca aceasta schimbare de traiectorie nu ar fi avut loc, cea mai ieftina solutie pentru dezvoltarea aplicatiilor de desktop  compatibile Windows 8 ar fi avut pretul de 499$. In cazul in care va doriti un portofoliu sporit de functii, Microsoft creste proportional pretul noii suite Visual Studio.

Programat pentru lansare cu aproape o luna inainte de Windows 8, Visual Studio Express 2012 este prima dovada din partea Microsoft ca nu vrea sa piarda dezvoltatori, indiferent daca acestia vor, sau nu, sa dezvolte pentru Metro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele