31 iul. 2012 | 12:00

Microsoft Surface are o data de lansare si un pret aproximativ

ACTUALITATE
Microsoft Surface are o data de lansare si un pret aproximativ

Microsoft a confirmat  in mod indirect printr-o declaratie inaintata catre SEC (Security and Exchange Commision) din America, ca pe data de 26 octombrie nu vom primi doar noul sistem de operare Windows 8, ci si tableta Surface pentru Windows RT.

Microsoft Surface

Anuntate in urma cu mai bine de o luna, tabletele Microsoft Surface vin in doua modele: unul realizat pentru pentru Windows RT, versiunea pentru procesoare ARM a noului sistem de operare, si unul destinat sa ruleze Windows 8 Pro. Desi in cadrul aceluiasi eveniment de anuntare s-a vehiculat si o data de lansare orientativa pentru respectivele tablete, pentru prima oara aceasta pare sa fie batuta in cuie. Microsoft Surface pentru Windows RT va fi disponibil incepand cu 26 octombrie, in timp ce versiunea pentru Windows Pro va fi adus pe piata 90 de zile mai tarziu.

In ceea ce priveste preturile respectivelor tablete, pe un site suedez au scapat cateva preturi care par veridice, in ciuda lipsei de comunicare a Microsoft pe baza acestui subiect. Conform informatiilor „scapate”, Surface RT cu 32 GB va avea un pret de 1000 dolari, iar Surface RT 64 GB – 1430 dolari. Versiunile Pro, fiind mai apropiate de ideea de ultrabook ca functionalitate, vor avea niste preturi si mai exclusiviste. Surface Pro cu 64GB va costa 1860 dolari, in timp ce versiunea cu 128GB SSD va putea fi achizitionata cu fabuloasa suma de 2150 dolari. Scump dom’le, scump.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele