Microsoft sfideaza utilizatorii de Media Center si dezvoltatorii de hardware in Windows 8

Microsoft sfideaza utilizatorii de Media Center si dezvoltatorii de hardware in Windows 8
12:00 25.06.2012

Windows 8 Media Center

Inca de la primele versiuni de Windows 8, a devenit evident ca functia de Media Center din Windows nu mai este o prioritate pentru gigant. Daca puteam insa trai fara nici un fel de actualizari aduse aplicatiei, la ora actuala, Microsoft se pare ca ajuns sa si saboteze aceasta functie. Asta in conditiile in care foarte multi utilizatori indrageau ideea de Media Center inca de la Windows XP.

Captura de mai sus, realizata pe o versiune Release Preview de Windows 8, nu face decat sa confirme ca Microsoft a facut eforturi pentru a elimina pana si banala functie de pornire automata a sistemului in interfata Media Center. Avand in vedere ca orice sistem de gen HTPC are nevoie de aceasta abilitate pentru a functiona cum trebuie, nu putem decat sa trecem si aceasta decizie marca Microsoft la capitolul bile negre. Tot la acest capitol intra desfiintarea functiei de inregistrare a unei emisiuni de la TV folosind un TV Tuner. Nici telecomenzile nu mai sunt suportate.

Preluata cu interes de mai multe publicatii online, stirea a plecat dintr-un newsletter al celor de la Microsoft – Windows Logo Program Newsletter.

Cum spuneam, si dezvoltatorii de hardware au parte de o lovitura majora in noul Windows. Dispozitivele de tip TV Tuner si telecomenzile nu mai sunt incluse in lista de componente acceptate in Windows Hardware Certification Kit. Desi aceasta particularitate nu interzice dezvoltarea de TV Tunere compatibile cu Windows 8 Media Center, cu siguranta poate fi perceputa ca un preludiu pentru nivelul de suport pe care il va oferi Microsoft utilizatorilor unor astfel de componente.

Nu cumva sa fie aceasta o invitatie la a nu face upgrade daca sunteti interesati de SO-ul Microsoft ca o platforma pentru un HTPC? Personal, voi intelege aceasta ca o noua decizie neinspirata din partea gigantului din Redmond, alaturi de anuntarea unei tablete cu 6 luni inainte de a ajunge la un utilizatori si de obligarea utilizatorilor de Windows Phone sa cumpere un nou smartphone daca vor sa treaca la WP8.

loading...