Microsoft schimba Windows Phone Marketplace

Microsoft schimba Windows Phone Marketplace

Incercand sa lase ce a fost vechi in urma si sa implementeze mai multe schimbari in tot ecosistemul sau de sisteme de operare, Microsoft a decis sa aduca niste schimbari magazinului virtual de aplicatii cunoscut pana de curand ca Windows Phone Markeplace.

Microsoft Phone Store

Din motive momentan necunoscute, Microsoft pare sa schimbe numele magazinului Windows Phone Marketplace in Windows Phone Store. Schimbarea, desi nu a fost comunicata oficial de catre Microsoft, a fost dezvaluita in urma cu mai putin de 24 de ore in cadrul Windows Phone Dev Center.

Politica din spatele acestei schimbari face parte dintr-un efort mai mare al companiei de a simplifica modul de interactiune al utilizatorilor de Windows 8 si Windows Phone 8 cu magazinele virtuale. Avand in vedere ca Windows 8 include acces la Windows Store, este aproape normal ca Windows Phone 8 sa includ acces la un magazin similar: Windows Phone Store.

Pentru a vedea un exemplu clar in care Microsoft a folosit noua terminologie puteti accesa linkul. ,,Noul Windows Phone Dev Center are tot ce vrei pentru a crea aplicatii grozave pe care sa le adaugi in Windows Phone Store pentru ca intreaga lume sa le poata vedea, testa, cumpara. Poti incepe sa creezi aplicatii oricand.”

Desi este inca neclar cum si cand se va propaga schimbarea pe terminalele utilizatorilor de Windows Phone 7, 7.5 si 8, merita retinut faptul ca Windows Phone Marketplace deja avea o vechime considerabila, din octombrie 2010.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: