Microsoft renunta la Metro pe toate fronturile

Microsoft renunta la Metro pe toate fronturile

Intr-o perioada in care Windows 8, Windows Phone 8 si Windows RT au devenit sinonime cu interfata Metro, Microsoft tocmai a dat un comunicat de presa prin care obliga dezvoltatorii sa renunte la aceasta denumire in toate numele aplicatiilor si documentatiile aferente acestora.

Din motive care par sa implice un proces de copyright asupra termenului Metro, Microsoft pare ca incearca sa scoata din orice documente si aplicatii compatibile cu noile sisteme de operare care pleaca din Redmond, notiunea de Metro. Desi Microsoft foloseste acest termen pentru a numi noua tema si noul un principiu de design din sistemele sale de operare, se pare ca denumirea Metro nu apartine in totalitate celor de la Microsoft.

Incercand sa remedieze problema printr-un artificiu, Microsoft recomanda dezvoltatorilor de aplicatii pentru Windows 8 si Windows Phone 8 sa inlocuiasca termenul Metro din aplicatii cu ,,New User Interface”. In acelasi timp, compania americana isi argumenteaza decizia prin faptul ca ,,a folosit denumirea Metro ca un nume de cod pe parcursul etapelor de dezvoltare al multora dintre produsele lor”. Acelasi purtator de cuvant al celor de la Microsoft a mai spus ,,Cu cat ne apropiem mai mult de lansare si de tranzitia dintre un limbaj specific industriei la unul specific consumatorilor, vom ajunge sa folosim numele comerciale.”

Desi elementele Metro au inceput sa apara inca de pe vremea cand Microsoft isi incerca norocul cu Zune, si Windows Phone 7, momentan compania se abtine de la alte comentarii privind decizia de a se distanta de aceasta terminologie. Pe de alta parte, atat The Verge cat si ZDNet au informatii care confirma ca problema reala este un proces de copyright cu o companie germana. Cel mai probabil candidat este Metro AG, insa purtatorul de cuvant al acestei companii a refuzat sa comenteze zvonurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: