07 aug. 2012 | 09:45

Microsoft Office primeste un magazin de aplicatii

ACTUALITATE
Microsoft Office primeste un magazin de aplicatii

Intr-un domeniu guvernat de magazine virtuale si cloud, in care mediile de stocare optice sunt pe cale de disparitie, era parca inevitabil un magazin de aplicatii create pentru Office. In plus, Microsoft anuntase deja de cateva saptamani lansarea unor unelte de dezvoltare pentru Office 365.

Microsoft Office Store 2013

Intr-un post detaliat de pe blogul Microsoft a fost anuntat si lansat un nou magazin virtual intitulat Office Store. Disponibil deja si in versiunea in limba romana, magazinul se afla momenta in Beta.

Perfecte pentru Office 2013 Beta, extensiile au la baza elemente de arhitectura Web. Desi in beta, orice utilizator de Office 2013 poate incepe sa testeze noile aplicatii, iar Microsoft a atras atentia ca, avand integrate elemente de cloud computing, acestea raman legate de numele de utilizator. Astfel, daca mergeti la alt computer cu Office 2013 instalat, pe langa documentele voastre, veti putea avea acces rapid la aplicatiile pe care le-ati ales acasa, atat timp cat folositi acelasi cont Microsoft. Pentru utilizatorii business si enterprise, trebuie mentionat ca in acelasi magazin vor fi disponibile si aplicatii Sharepoint.

Incercand sa castige adepti si de partea dezvoltatorilor, nu doar a utilizatorilor, Microsoft promite cu aceasta ocazie avantaje importante celor care vor sa faca aplicatii pentru noua platforma. Printre acestea se numara ,,control complet asupra modului si momentului in care le sunt licentiate aplicatiile din Store”. Pe partea de plata, desi nu am vazut momentan aplicatii contra cost, Microsoft promite ca va pastra doar 20% din pret, in timp ce 80% vor ajunge la dezvoltator.

Printre putinele aplicatii care au populat in acest moment magazinul se numara LinkedIn for Outlook, Groupon sau Dictionarul Meriam Webster. Daca avem in vedere faptul ca versiunea finala de Office 2013 va fi lansata abia la inceputul anului viitor, exista timp suficient pentru ca magazinul virtual sa fie populat cu aplicatii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele