Microsoft: Office for Windows RT va fi livrat in beta

Microsoft: Office for Windows RT va fi livrat in beta

In incercarea fi cat mai transparenta in ceea ce priveste iminentele lansari, compania lui Steve Balmer a dezamagit din nou multi utilizatori entuziasti.

Office for Windows RT

In cea mai noua stire iesita din blogurile Microsoft, compania americana detalieaza cateva aspecte importante care tin de Office for Windows RT. Fiind o versiune simplificata de Office, aceasta a ridicat multe intrebari printre reprezentantii presei in legatura cu compromisurile pe care le vor face utilizatorii care-si doresc o experienta de lucru optimizata pentru touch.

Livrat impreuna cu fiecare versiune de Windows RT, nu va exista o versiune de Office for Windows RT disponibila in magazine. In plus, la sfarsitul lunii octombrie, cand vom pune mana pe primele tablete cu Windows RT, versiunea de Office preinstalata va fi un beta sau, cum le place celor de la Microsoft sa zica, Preview. Din fericire, upgrade-ul la versiunea finala a suitei Office va fi gratuit si va veni pe calea aerului candva intre luna noiembrie si ianuarie, in functie de limba sistemului de operare pe care va fi instalat.

Pe langa niste butoane mari si o interfata modficata, Office for Windows RT va veni din pacate cu lipsuri majore pe partea de functionalitate. Lipsa suportului pentru Macro-uri in documente si Add-Ins-uri in aplicatii reprezinta doar cateva exemple. Lipsa unor functii mai avansate in fiecare aplicatie in parte, precum si lipsa inregistrarilor vocale in prezentarile PowerPoint sunt minusuri semnificative.

Cu speranta ca nu vor taia si mai mult din functionalitea noului Office, ma rog sa nu ajungem pe dispozitivele cu Windows RT sa folosim alternative precum QuickOffice sau DocsToGo doar pentru ca ofera mai multe functii in comparatie cu solutia Microsoft.

Citește și: