Microsoft nu include Europa in reduceri de preţ la Kinect

Microsoft nu include Europa in reduceri de preţ la Kinect

Cu toate că ne-am obişnuit să avem în această parte a oceanului preţuri din SUA convertite din dolari în euro cu paritate 1 la 1, este extrem de trist când companii precum Microsoft nu vor sa aplice nici măcar această politică celor de pe bătrânul continent.

kinect

Microsoft tocmai a anunţat o scădere semnificativă a preţului pentru senzorul Kinect de la 150 dolari la 110 dolari in SUA. Noile preţuri sunt deja prezente pe Amazon şi pe site-urile unor comercianţi importanţi din Statele Unite, precum BestBuy.

Reducerea va fi aplicată, cu mici variaţii legate de moneda curentă din fiecare teritoriu, în America de Nord, America Latină şi zona Asia Pacific. Deşi în Australia şi Noua Zeelandă va exista o întârziere a acestei reduceri, aceasta va fi disponibilă începând cu data de 5 octombrie.

Pentru a nu lăsa la nivel de speculaţii aplicarea acestei reduceri şi în Europa, Microsoft a fost foarte precis că noi, alături de Japonia, Orientul Mijlociu şi Africa, nu vom putea achiziţiona senzorul Kinect la preţ redus. La această oră, în ţară noastră doar senzorul poate fi găsit cu 550 lei, în timp ce 110 dolari sunt egali cu aproximativ 400 lei. Voi găsiţi vreo justificare pentru acest gest?