Microsoft face corecturi la SP2 pentru Office 2011 for Mac

Microsoft face corecturi la SP2 pentru Office 2011 for Mac

Microsoft_office_Mac

De cele mai multe ori pachetele de actualizari intitulate generic Service Pack vin cu functii noi si avantaje, insa nu s-a intamplat acelasi lucru si cu cel mai recent Service Pack pentru Office 2011 for Mac.

Lansat in urma cu cateva saptamani de catre Microsoft, Service Pack 2 pentru Office 2011 for Mac a oferit utilizatorilor care se angajau sa-si faca update un numar de avantaje, dar, din pacate, acelasi SP2 a venit si cu un numar de probleme pe care abia acum Microsoft s-a angajat sa le rezolve… intr-un fel sau altul.

In special utilizatorii de Outlook au fost afectati, motiv pentru care prima solutie a Microsoft a fost sa inceteze sa impinga update-ul catre utilizatori prin aplicatia de auto-update.  Problema consta in imposibilitatea de a mai rula aplicatia Outlook sau, mai rau decat atat, in a-i preveni pe utilizatori sa-si mai acceseze emailurile. Cauza era legata de tipul formatului sau de integritatea bazei de date utilizate de respectivul program.

Intr-un post pe blogul Office for Mac, Microsoft a recunoscut problema si, cu toate ca a mentionat ca un numar redus de utilizatori este afectat, a creat o pagina dedicata unui tutorial pentru a solutiona problema. Accesibila la adresa blog.officeformac.com/office-for-mac-2011-sp2-database-upgrade-workaround, solutia implica actualizarea bazei de date inainte de rularea update-ului la SP2.

Pentru cei innebuniti dupa actualizari sau pentru cei care pur si simplu nu folosesc Microsoft Outlook pe Mac, SP2 poate fi descarcat manual si instalat de pe site-ul download.microsoft.com.

Citește și: