Microsoft detaliaza procesul de boot la Windows 8

Microsoft detaliaza procesul de boot la Windows 8

Windows 8

Inca de anul trecut au inceput sa circule pe internet clipuri cu sisteme pentru boot Windows 8 in 7 secunde. Din pacate, din aceasta performanta deriva si cateva probleme.

Timpii extrem de scurti de pornire sunt o problema pentru cei carora le place sa se joace cu meniurile pre-boot. Cel mai bun exemplu sunt meniul cu Safe mode si alte cateva functii care apar in momentul in care porniti orice sistem de la Windows ’95, daca nu ma insel, si apasati F8 – pe vremuri CTRL, pentru a invoca respectivul meniu. In cel mai recent post pe blogul „Building Windows 8” este detaliata solutia gasita pentru aceste probleme.

Pe langa o portita de 200 ms pe care o aveti pentru a accesa meniul pe care-l stiti apasand clasicul F8, indiferent de cat de repede se incarca sistemul, Microsoft a mai gandit cateva schimbari legate de acest capitol.

In primul rand, respectivul meniu acum incorporeaza mai multe functii. Pe langa elemente de troubleshooting sau functii specifice dezvoltatorilor, in acelasi loc veti vedea si clasicele functii de startup. Incercand sa nu necesite un efort suplimentar din partea utilizatorilor, noul meniu de startup va aparea automat in momentul in care sistemul a intampinat o problema la start. In cazul in care un PC cu sistem de operare Windows 8 functioneaza in parametri, functiile de startup si cativa parametri aferenti acestei activitati de bootare pot fi ajustati din sectiunea Advanced Startup din General Options – meniu accesibil in Control Panel.

Daca sunteti utilizatorul unui sistem mai recent cu UEFI BIOS, veti beneficia de cateva functii in plus, printre care posibilitatea ajustarii unor setari de BIOS direct din sistemul de operare. In acest caz, legatura dintre sistemul de operare si accesul hardware la componente este mult mai strans. Nu va lipsi nici suportul pentru configuratii hardware mai vechi, insa in practica vor fi avantajate computerele mai noi, cum era de altfel de asteptat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: