Microsoft definitiveaza diferentele dintre Windows 8 si Windows on Arm

Microsoft definitiveaza diferentele dintre Windows 8 si Windows on Arm

Sistem de operare Windows RT

Chiar daca nu mai este foarte mult pana la lansarea oficiala a noilor versiuni de Windows din familia Windows 8, este evident ca Microsoft inca mai ia decizii fundamentale legate de metodologia pe care vrea sa o aplice cand vine vorba de urmatorul sistem de operare care iese din Redmon.

Windows on ARM va purta numele de Windows RT si, desi va rula fara probleme Microsoft Office, restul aplicatiilor vor fi dedicate platformei ARM – aplicatii Metro.

Sistemul de operare va veni doar preinstalat pe dispozitive dedicate si nu va fi comercial disponibil. In minus fata de versiuni precum Windows 8 Pro sau Enterprise vor fi functiile de encriptare si virtualizare. Windows Media Center nu va fi preinstalat, ci va veni ca o extensie pentru utilizatorii de Windows 8 Pro interesati de o astfel de functionalitate. Windows 8 RT va veni si fara aplicatia standard Windows Media Player.

Avand in vedere ca mergand pe aceasta linie Microsoft ciunteste considerabil din functionalitaea dispozitivelor cu Windows RT, este vizibil ca in Redmond planurile sunt extrem de mari, iar schimbari majore vine de la o saptamana la alta.

Mai sunt cateva luni pana la lansare. Voi ce asteptati mai mult – Windows RT sau Windows 8 Pro?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: