Microsoft continua sa taie functii din Windows 8

Microsoft continua sa taie functii din Windows 8

Windows 8 Gadget

Cu toate ca indepartarea butonului de start din Windows 8 continua sa atraga reprosuri gigantului din Redmond, o noua decizie a celor de la Microsoft legata de noul SO are un potential asemanator.

Din versiunea finala de Windows 8 se pare ca vor lipsi gadget-urile, pe care multi dintre noi le folosim inca de pe vremea lui Windows Vista. Win8China, analizand o versiune interna de Windows 8, cu numar de cod 844x, iteratie mai noua decat Windows 8 Consumer Preview si Release Preview a observat un aspect neasteptat. Dupa lungi cautari, a devenit evident ca orice referinta la gadgeturile de desktop a fost indepartata complet atat din modul Desktop cat si din Control Panel.

Un posibil motiv pentru indepartarea gadget-urilor din Windows 8 ar putea fi legat de obsesia celor de la Microsoft pentru Metro. Avand in vedere ca gadget-urile erau niste aplicatii scrise in HTML si ca dezvoltatorii pot scrie aplicatii Metro in acelasi limbaj, aceasta miscare ar putea fi doar inca o mutare agresiva din partea Microsoft pentru a forta dezvoltarea de aplicatii in format Metro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: