Microsoft baga un miliard de dolari in patente de la AOL

Microsoft baga un miliard de dolari in patente de la AOL
09:52 16.06.2012

microsoft_logo1

Pentru ca nimic nu se compara cu o investitie de un miliard de dolari, aceasta a fost cifra pe care Microsoft a virat-o celor de la AOL pentru ceva asa de marunt precum… drepturi intelectuale sau patente.

1,056 miliarde dolari este suma exacta responsabila pentru transferul a 3 sferturi din patentele AOL in portofoliul Microsoft. Aproximativ 800 de patente au fost tranzactionate de la AOL la Microsoft, in contextul in care AOL avea in total 1100 de astfel de patente.

Trebuie retinut insa faptul ca respectiva suma nu se reflecta intr-un acces exclusiv asupra celor 800 de patente, AOL continuand sa fie acoperita in cazul un proces, de exemplu. Aceasta siguranta se datoreaza faptului ca AOL detine in continuare o licenta legata de utilizarea lor. Tot din aceleasi patente va avea de castigat si Facebook, dupa cum am povestit in urma cu cateva saptamani aici. Gigantul in socializare va fi responsabil si de acoperirea unui procent din suma initiala platita de Microsoft.

O mare parte din patente sunt legate de inceputurile AOL ca platforma online. Alte patente se refera la cautare, solutii de cartografiere, streaming de continut media si securitate.

In ceea ce priveste motivele tranzactiei, AOL s-a laudat ca-si doreste sa creasca valoare actiunilor detinute de actionari. Din comunicatele oficiale, reiese ca aceasta tranzactie reprezinta doar un pas din planurile companiei de a-si creste valoarea si, in final, de a aduce venituri mai mari in buzunarele celor care s-au incumetat sa detina actiuni la gigantul care in urma cu cativa ani era cunoscut exclusiv ca America Online.

In ceea ce priveste veniturile obtinute din aceasta tranzactie, se pare ca 100% din suma de aproximativ 1 miliard de dolari se va duce direct in buzunarele actionarilor. Mai multe detalii legate de partea financiara vom afla insa pana la sfarsitul acestei luni.

loading...