04 iul. 2012 | 14:12

Micron ajunge al doilea producator global de RAM – a costat mult

ACTUALITATE
Micron ajunge al doilea producator global de RAM - a costat mult

RAM producator parteneriat

Doar 2,5 miliarde dolari a fost suma folosita de Micron Technology – un producator american de memorie RAM – pentru a achizitiona Elpida, un producator japonez. Elpida este una din companiile principale care livra memorii celor de la Apple.

Infatisata pe hartie ca un contract de sponsorizare, intelegerea dintre cele doua companii a transfomat Micron in al doilea cel mai important producator de memorii RAM din lume. SK Hynix, din Coreea, a ajuns pe locul al treilea, desi continua sa fie un jucator important in domeniu.

Pentru a intelege cat de compacta este aceasta industrie, aveti in vedere faptul ca primii 3 producatori, Samsung, Micron si SK Hynix detin 90% din intreaga industrie de memorii RAM. In conditiile in care 30 miliarde de dolari se invart anual in acest domeniu, cele 2,5 miliarde incep sa nu mai para atat de exagerate. Analistii sunt de parere ca utilizatorii vor avea de castigat din aceasta intelegere, deoarece cu mai putini jucatori piata tinde sa nu mai fie la fel de volatila. „Evidentierea a trei jucatori importanti din domeniul productiei de memorii DRAM va ajuta preturile sa se stabilizeze, facand imposibile tactici de scadere artificiala a preturilor pentru a desfiinta competitia.”

Ramane sa vedem si in practica in ce mod vom fi afectati de aceste schimbari. De multe ori lucrurile care arata bine pe hartie nu se manifesta in aceeasi forma si in realitate. Cel mai rau lucru care se poate intampla este ca cei trei producatori sa se inteleaga la o crestere artificiala a preturilor, iar din lipsa de concurenta sa se imbogtateasca peste noapte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele