08 iul. 2012 | 11:25

MeeGo nu a murit – un grup de Ex-Nokia va continua sa faca terminale

ACTUALITATE
MeeGo nu a murit - un grup de Ex-Nokia va continua sa faca terminale

MeeGo

Un grup de dezvoltatori de hardware si software care pana recent obisnuiau sa lucreze la Nokia, si-au creat propria companie – Jolla. Compania, al carei unic scop este dezvoltarea si comercializarea de terminale cu sistem de operare Meego, este condusa de COO-ul Marc Dillon.

Fost angajat Nokia, cu o vechime de aproape 11 ani, Dillon a creat noua companie cu cu sediul in Finlanda dupa ce a mai atras cateva minti luminate de la fostul sau loc de munca. Daca ar fi sa ne luam dupa descrierea de pe LinkedIn, Jolla este o companie formata din „directori si profesionisti de baza din grupul responsabil de Nokia N9 cu Meego, impreuna cu unele dintre cele mai impresionante minti din domeniu care fac partea din comunitate de dezvoltatori MeeGo”.

„Impreuna cu investitori internationali si parteneri, Jolla Ltd. se va ocupa de designul, de dezvoltarea si de comercializarea de noi smartphone-uri bazate pe MeeGo. Echipa Jolla este formata dintr-un numar substantial de ingineri si directori responsabili de MeeGo in cadrul Nokia, si angajeaza agresiv oameni cu un talent de varf in dezvoltarea pentru aceasta platforma, pentru a contribui la productia urmatoarei generatii de smartphone-uri.”

Desi in teorie toate suna bine, ramane sa vedem daca Jolla va avea ce-i trebuie pentru a concura in piata actuala de smartphone-uri. Ca o veste proasta pentru posesorii de terminale N9 si N950 de la Nokia, din pacate acei utilizatori de MeeGo nu vor mai primi niciodata actualizari oficiale ale firmware-ului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele