Masinile raman fara CD playere

Masinile raman fara CD playere

Car CD

Din masinile unora dintre noi nu au disparut deja vechile casetofoane. Totusi, cand vine vorba de noile modele, acestea s-ar putea sa iasa pe banda fara unitati optice de redare a CD-urilor.

Ford este pe faza in ceea ce priveste trendurile tehnologiei automotoare si abia asteapta sa scoata din urmatoarele modele unitatile CD. Informatia vine dintr-un interviu acordat zilele trecute de Michael Arbaugh pentru Detroit Free Press. Desi in partea din fata respectivele unitati nu ocupa foarte mult spatiu, in spate acestea sunt greoaie si relativ scumpe. Din aceste motive, dar si si din nevoia de adaptare la nou, respectivele CD Playere vor fi inlocuite cu dashboard-uri inteligente, interfete de tipul celor gasite in smartphone-uri si functii la fel de complexe precum cele din tablete.

Din ce in ce mai multi producatori de masini isi creaza solutii dedicate cu interfete proprietare, iar daca nu se orienteaza in aceasta directie imbratiseaza iPhone-ul sau un smartphone cu Android si creeaza o interfata care ofera acces facil la toate functiile telefonului.

Desi spatiul, pretul si greutatea fizica sunt oricum probleme majore legate de unitatile CD Player invechite, un alt motiv ar putea fi gasit intr-o decizie a guvernului american care interzice producerea de masini care pana in 2016 nu vor avea un consum de sub 6,6l/100km. Din acest motiv si nu numai, in perioada imediat urmatoare ne putem astepta sa vedem din ce in ce mai multe autovehicule mai usoare decat cele existente. In definitiv, orice kilogram in plus se reflecta intr-un consum mai mare.

Incercand sa dea startul noului trend, noul Chevrolet Sonic RS va veni fara un CD Player integrat si nici nu va furniza vreo solutie din fabrica pentru a instala la comanda un asemenea dispozitiv.

Cum vi se pare?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: