Marissa Mayer – un fost vicepresedinte de la Google e noul CEO al Yahoo!

, 17 Iul, 04:12

Dupa lungi speculatii si dezbateri legate de cine ar putea sa-i ia locul fostului CEO Scott Thompson, astazi s-a decis ca fostul vicepresedinte Google pe Cautare, Marrissa Mayer sa ocupe functia de CEO al Yahoo.

Mayer Yahoo CEO

Desi Yahoo! a fost inconjurata de scandaluri in ultimul an si de profituri scazute in ultimii ani, Marissa Mayer vine la conducerea companiei ca o gura de aer proaspat dominata de experienta exact in domeniile in care este nevoie.

Prima femeie angajata vreodata la Google, Mayer a facut parte din gigantul din Mountain View inca de pe vremea cand intreaga echipa incapea intr-o sala de conferinta. Detinatoare a unei diplome in stiinta calculatoarelor la Stanford, Marissa a fost perceputa ca avand aceeasi greutate si influenta in companie precum fondatorii Page si Brin sau fostul CEO – Schmidt. Inainte de a face aceasta mutare la Yahoo, Marissa Mayer a ocupat postul de Vicepresedinte pentru Harti, Servicii de Localizare si informatii locale.

Desi doamna din imaginea de mai sus si-a demonstrat in numeroase randuri abilitatea de a fi performanta pe post, la Yahoo s-ar putea sa nu fie atat de usor. Intr-o perioada in care Yahoo isi micsoreaza forta de munca cu 14% si renunta prin diverse mijloace la 50 de servicii, job-ul noului CEO este departe de a fi usor.

Cei de la New York Times au scris ca ieri si-a dat demisia telefonic de la Google si ca astazi va incepe deja la Yahoo. Desi recunoaste ,,ca a trait momente uimitoare la Google”, atrage in acelasi timp atentia asupra faptului ca ,,a fost o decizie relativ usor de luat” de a se alatura echipei Yahoo. Demonstrand un optimism contagios, Mayer a afirmat ca pe vremea cand ea incepea sa lucreze la Google ,,oamenii nu intelegeau diferenta dintre Internet si Yahoo.”

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail