Manualul proaspatului angajat la Valve a ajuns pe net si e cel putin interesant

, 23 Apr, 17:07

valve

Chiar daca Valve a facut istorie atat in domeniul creatiei de jocuri cu titluri precum Half Life sau Portal cat si in domeniul distributie digitale cu platforma Steam, nu foarte multe se cunosteau despre organizarea sa interna, pana acum….

Mai nou, a aparut un PDF care pare autentic si care isi propune sa fie un manual pentru noi angajati in compania Valve. Desi este greu de apreciat autenticitatea afirmatiei lui Greg Coomer de la Steam asociata acestei carti, „publicata pentru a usura procesul de integrare in companie a noilor angajati”, prin volumul de informatii si glumite cu siguranta reuseste sa se impuna.

Manualul are 56 de pagini si, pe langa un set de ilustratii interesante, integreaza niste proceduri care definesc modul de lucru in companie. Printre acestea se numara modul in care sa iei o vacanta platita de firma. O particularitate extrem de interesanta surprinsa in manual este lipsa unei forme clasice de management sau a oricarui tip de managemnt. Definita ca un flatland, compania apartine tuturor angajatilor si acestia o pot orienta in orice directie. Tot in manual mai sunt descrise cateva prescurtari folosite in companie WFH – Working From Home (Lucru de acasa) si cate motive pentru care lucrurile sunt asa cum sunt – birourile, de exemplu, au roti pentru ca este mai eficient sa le poti muta pentru a lucra mai indeaproape cu un coleg.

Valve-handbook-illustration

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail